Van zorghotel naar Rabobank naar zorgboerderij voor verpleeghuiszorg

Hoeve Overhuizen in Bocholtz - in het uiterste puntje van Limburg aan de grens met Duitsland - is in 2009 gerenoveerd en uitgebreid met een 3 laags nieuwbouw met als bestemming een zorghotel.

 

In 2013 heeft een transformatie plaatsgevonden naar Rabobank, waarna het complex dienst heeft gedaan als regiobank voor het heuvelland in Limburg.

In 2019 heeft MeanderGroep Zuid-Limburg het complex aangekocht om hier een zorgboerderij voor verpleeghuiszorg met intramurale zorg te realiseren.

 

De te realiseren zorgfunctie komt in hoge mate overeen met de functie van de hoeve en nieuwbouw, voordat de transformatie naar Rabobank plaatsvond. Het terugbrengen van voormalige functies zoals badkamers en het hergebruiken van de toevoegingen (zoals bijvoorbeeld luchtbehandelingsinstallatie), zijn belangrijke aspecten.

De verbouwingswerkzaamheden zullen voornamelijk betrekking hebben op het voormalig hotel (circa 3.750 m2 BVO). Het gerenoveerde monument zal behoudens de kapsalon en winkel nagenoeg – bouwkundig en installatietechnisch – ongewijzigd blijven. Ook het restaurant zal ongewijzigd blijven.

 

Bij de renovatie worden 55 zorgkamers en 5 algemene huiskamers gerealiseerd. Hiernaast worden nog algemene ruimten van opslag, personeel en verzorging verzorgd.