Centraal gelegen Bastion Hotel Geleen

Smeets Bouw realiseerde in opdracht van Bastion Hotels de nieuwbouw van Bastion Hotel Geleen. 

 

 

Het hotel bestaat uit 8 bouwlagen waarbij op de begane grond de balie, keuken, restaurant en algemene ruimtes zijn gesitueerd en op verdieping 1 t/m 7 elk dertien hotelkamers waardoor er in totaal 91 hotelkamers zijn gerealiseerd. Daarnaast is de technische ruimte gelegen in de dakopbouw.

De constructie van het gebouw bestaat uit een kanaalplaatvloer op funderingsstroken op de begane grond, prefab betonwanden en kolommen op de begane grond met een op de eerste verdieping uitgevoerde breedplaatvloer. Vanaf de eerste verdieping bestaat het gebouw uit prefab wanden en prefab vloerplaten.

 

Een belangrijk uitgangspunt was dat bij oplevering het hotel ook op dezelfde dag in gebruik werd genomen. Het werk is 11 oktober 2019 opgeleverd en binnen 5 minuten na het plaatsen van de handtekening stond de eerste hotelgast binnen.

 

 

 

 • Start bouw:september 2018
 • Oplevering:oktober 2019

  Het nieuwe Bastion Hotel Geleen hotel telt 91 kamers en is gemakkelijk bereikbaar vanwege de gunstige ligging nabij de uitvalswegen A2 en A76. De binnenstad van zowel Geleen als Sittard zijn gemakkelijk en snel te bereiken.

   

  Het hotel is een goede uitvalbasis om het prachtige Limburg te ontdekken. Zo ligt Maastricht op slechts 20 km afstand. Vanuit het hotel zit je binnen no-time bij MECC Maastricht of op het Vrijthof te genieten van een heerlijk stukje Limburgse vlaai. Ook Aken (D), Luik en Hasselt (B) liggen op steenworp afstand. De ligging van hotel Geleen is één van de redenen dat gasten graag overnachten in dit hotel in Limburg. Na realisatie van de nieuwbouw zal óók het mooie design gasten triggeren hier te verblijven.

  Het nieuwe Bastion Hotel wordt gebouwd achter het bestaande hotel aan de Rijksweg. Het oude hotel wordt daarna gesloopt en het terrein waar het oude hotel op stond wordt de nieuwe parkeerplaats.

   

  Start bouw na de bouwvak 2018. De bouwtijd bedraagt 11 maanden.

   

   

  Thema's