Restauratie monumentale hoeve

  • Start bouw:18 december 2017
  • Oplevering:21 december 2018
  • Opdrachtgever:Maasvallei
  • Bouwdirectie:Maasvallei

In opdracht van Woningstichting Maasvallei heeft Smeets Bouw werkzaamheden uitgevoerd aan de monumentale Hoeve Westrand Amby naar 8 appartementen.

 

Op 9 maart is het officiële startsein gegeven voor de renovatie en transformatie aan de Hoeve Westrand. Dit startsein is gegeven dmv de officiële handeling. Het origineel gevelornament en de dakbekroning op het torentje van de Hoeve zijn onthuld.

 

Het werk omvat in hoofdzaak het verwijderen en vervangen van de bestaande leien, alsmede de bestaande dakpannen verwijderen op de vleugels. Na het bovendaks isoleren van deze vleugels de bestaande dakpannen zoveel als mogelijk weer hergebruiken. Daar waar noodzakelijk volgens de constructeur en/of kwalitatieve noodzaak (houtrot ed) zullen de monumentale spanten en/of dakbeschot hersteld worden. Hiernaast zullen als gevolg van de indelingen voor de appartementen nieuwe geveldoorbraken gerealiseerd worden en nieuwe houten gevelkozijnen aangebracht worden. Het voegwerk in de gevels wordt vervangen. In de Hoeve worden hoofdzakelijk nieuwe vloeren gereailseerd, nieuwe trappen, de buitenwanden worden voorzien van geisoleerde voorzetwanden en MS binnenwanden en worden er complete installaties aangebracht (riool, hwa, CV, MV, keuken, badkamers en toilet en elektra).