Vacature Stagiair(e) Werkvoorbereider MBO/HBO Schooljaar 2021-2022

Waar ga je stage lopen?
Binnen Smeets Bouw heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar met de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien. Als organisatie zullen wij er dan ook alles aan doen om jou te ondersteunen in het succesvol volbrengen van je stage. Zo kun jij je goed voorbereiden op het echte bedrijfsleven. We luisteren goed naar je wensen en opdrachten vanuit school en gaan vanuit daar een plan samenstellen dat daar goed bij aansluit. Zo word je op een leuke en professionele manier voorbereid op jouw toekomst in de bouw. Veel collega's die ooit als stagiair(e) zijn begonnen, werken nog steeds bij ons. Dus wie weet, word je na je opleiding wel onze nieuwe collega! Voordat je start, wordt er een introductiebijeenkomst georganiseerd waar je je stagebegeleider en andere stagiaires leert kennen. Ook wordt er dan nog extra informatie gegeven over wat handig is om te weten voor je stageperiode. Deze bijeenkomst wordt altijd als heel positief ervaren!

 

Een dag uit het leven van... een Stagiair(e) Werkvoorbereider
Je begint met veel enthousiasme je werkdag tussen 07.30 uur en 08.30 uur op ons kantoor in Maastricht. In overleg met je stagebegeleider (voor jou zal dit Frank, Richard of Sander of andere Frank zijn) bespreek je je werkzaamheden voor deze dag. Deze werkzaamheden proberen we zoveel mogelijk af te stemmen bij de opdrachten vanuit je opleiding.

Daarna ga je samen met Frank aan de slag voor een van je projecten. Je hebt van meerdere partijen tekeningen ontvangen van o.a. kozijnen, vloeren en balkons. Via BIM en Solibri kijk je samen of alles passend is en breng je de tekeningen tot één geheel. De tijd gaat erg snel, inmiddels is het al 10.00 uur en je krijgt een mail dat er gebak voor iedereen in de kantine staat voor een nieuw project dat is binnengehaald. Je stelt nog een Veiligheid & Gezondheidsplan (V&G) op en je maakt een planning voor een van je projecten.

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je lekker een rondje wandelen met je collega's of je luncht in de kantine.

Van een badkamer van een van je projecten ga je een tekening uitwerken en uittekenen. Ook ga je de hoeveelheden uitrekenen van een dekvloer en het stucwerk. Hierna krijg je nog een aantal mails en telefoontjes van je collega uitvoerders en werkvoorbereiders die je zo goed mogelijk probeert af te handelen. Anders vraag je een collega om hulp. Het is 15.30 uur, je gaat samen met Frank een inkoopgesprek met de projectleider voeren waarvoor je al eerder een prijsspiegel hebt gemaakt. Gezamenlijk voer je dit gesprek en de volgende dag werk je het gevoerde gesprek uit in een inkooprapportage.

De dag is omgevlogen en het is tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen. Je legt alvast je werkschoenen en helm klaar, want je gaat morgen de bouwplaats bezoeken voor een overleg met het projectteam uitvoering (werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider), waarvan jij het verslag gaat uitwerken van wat is besproken. Ook kun je je werk in de praktijk bekijken en staat een werkplekinspectie op de planning. Klik hier voor het filmpje van een dag uit het leven van een werkvoorbereider.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Aangezien we een stagiair(e) als een toegevoegde waarde zien binnen onze organisatie, staat er uiteraard een stagevergoeding tegenover als je langer dan 8 weken bij ons komt werken:

  • MBO: € 415,38 bruto per 4 weken = € 450,- per maand (fulltime)
  • HBO: € 507,69 bruto per 4 weken = € 550,- per maand (fulltime)

Wat verwachten wij van jou?
Als je bij ons stage komt lopen, heb je zelf invloed op hoeveel je uiteindelijk uit je stage kunt halen. Dus hoe meer enthousiasme, initiatief en inzet je toont, hoe meer interessante taken je krijgt.

Heb je interesse in een stageplek?
Solliciteer via onderstaande sollciitatiebutton. Heb je nog vagen? Dan kun je Ilse Houben (P&O Adviseur) mailen, appen of bellen op 06 - 30 28 31 94 / ih@vbgroep.nl.