Vacature Stagiair(e) Calculatie / Planvoorbereiding HBO Schooljaar 2021-2022

Waar ga je stage lopen?
Binnen Smeets Bouw heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar met de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien. Als organisatie zullen wij er dan ook alles aan doen om jou te ondersteunen in het succesvol volbrengen van je stage. Zo kun jij je goed voorbereiden op het echte bedrijfsleven. We luisteren goed naar je wensen en opdrachten vanuit school en gaan vanuit daar een plan samenstellen dat daar goed bij aansluit. Zo word je op een leuke en professionele manier voorbereid op jouw toekomst in de bouw. Veel collega's die ooit als stagiair(e) zijn begonnen, werken nog steeds bij ons. Dus wie weet, word je na je opleiding wel onze nieuwe collega! Voordat je start, wordt er een introductiebijeenkomst georganiseerd waar je je stagebegeleider en andere stagiaires leert kennen. Ook wordt er dan nog extra informatie gegeven over wat handig is om te weten voor je stageperiode. Deze bijeenkomst wordt altijd als heel positief ervaren! 

 

Een dag uit het leven van een... Stagiair(e) Calculatie / Planvoorbereiding
Je begint met veel enthousiasme je werkdag tussen 07.30 uur en 08.30 uur op ons kantoor in Maastricht op de afdeling Calculatie. Samen met Jasper (Hoofd Calculatie) bespreek je je werkzaamheden voor deze ochtend. Je gaat Jasper ondersteunen bij het begroten in Ibis-trad en bepaalt de hoeveelheden in Bluebeam (o.a. van de fundering, vloeren, tegelwerk, spuitwerk, kozijnen enz. Ook gaan jullie offertes vergelijken die zijn binnengekomen van meerdere partijen.

De tijd gaat erg snel, inmiddels is het al 10.00 uur en je krijgt een mail dat er gebak voor iedereen staat voor een nieuw project dat is binnengehaald. Met het begrotingsprogramma IBIS-TRAD ga je de begroting maken voor het project van meerdere woningen. Denk daarbij aan de elementen, prijzen en hoeveelheden. Ook ga je samen met Jasper kijken hoe je het project binnen budget kunt krijgen en houdt daarbij rekening met de optimalisaties en bezuinigingen.

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je lekker een rondje wandelen met je collega's of je luncht in de kantine.

Vanmiddag ga je Ivo (Planvoorbereider) ondersteunen. Je start met het inrichten en structuren van onze interne Docstream omgeving. Je krijgt van diverse partijen een bulk aan tekeningen en rapporten en maakt deze in het systeem aan als een uniek document. Vervolgens ga je Ivo ondersteunen bij de voorbereidingsplanning in Asta Powerproject, ons planningsprogramma. Hiermee bewaken jullie de planning van het ontwerpproces, de vergunningstrajecten en alle deadlines. Indien nodig, worden hier acties op uitgezet. Ook komen er nog drie offertes van de constructeur binnen en je maakt hiervan een prijsspiegel door de offertes inhoudelijk te controleren.

De dag is omgevlogen en het is tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen. Dan ga je namelijk een overleg bijwonen met jouw afdelingen, het uitvoeringsteam (uitvoerder, projectleider, werkvoorbereider) en externe partijen (opdrachtgever, architect, constructeur, ketenpartners, adviseurs en gemeenten). Jij gaat hierbij de actie- en besluitenlijsten vastleggen.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Aangezien we een stagiair(e) als een toegevoegde waarde zien binnen onze organisatie, staat er uiteraard een stagevergoeding tegenover als je langer dan 8 weken bij ons komt werken:

  • € 507,69 bruto per 4 weken = € 550,- per maand (fulltime)

 

Wat verwachten wij van jou?
Als je bij ons stage komt lopen, heb je zelf invloed op hoeveel je uiteindelijk uit je stage kunt halen. Dus hoe meer enthousiasme, initiatief en inzet je toont, hoe meer interessante taken je krijgt.

 

Heb je interesse in een stageplek?
Solliciteer via onderstaande sollciitatiebutton. Heb je nog vagen? Dan kun je Ilse Houben (P&O Adviseur) mailen, appen of bellen op 06 - 30 28 31 94 / ih@vbgroep.nl.